Meteored - Internationaal team

Zoals elk belangrijk project, is Meteored mogelijk dankzij een groots menselijk team dat op de achtergrond opereert. Onze natuurkundigen, meteorologen, ingenieurs, ontwerpers, journalisten, redacteuren, etc…. Werken elke dag aan het verbeteren van onze producten en diensten om zo de hoogst mogelijk kwaliteit te kunnen bieden en om nieuwe producten en diensten te kunnen ontwikkelen om zo in de voorhoede van de meteorologie te kunnen blijven.

Hoofdkantoor

Het hoofdkantoor van Meteored bevindt zich in Spanje. Hier vindt men het adres waar de meerderheid van het technische team verantwoordelijk voor de R&D in de meteorologie. Het is een jong team ofschoon ze ook over voldoende ervaring en onbeschroomdheid beschikken. Wij stellen graag aan je voor:

 • Francisco Javier López Martínez
  Francisco Javier López Martínez Chief Executive Officer (CEO) Opgeleid als econoom, gepassioneerd door informatica en meteorologie, medeoprichter van Meteored allá por el anno 2000. Javier coördineert het team en de Human Resources de Meteored, met als doel het verbeteren van de toekomstige meteorologische diensten.
 • Juan José Martínez Serrano
  Juan José Martínez Serrano Directeur – Oprichter Afgestudeerd in de Geologie aan de Universiteit van Granada, was al van vroegs af aan gepassioneerd door meteorologie. Medeoprichter van Meteored in het jaar 2000 en altijd enthousiast gebleven over zijn werk. Zijn taak, als onderdeel de directie is divers, altijd op zoek naar het verbeteren van Meteored in al haar facetten.
 • Adrián Martínez Navarro
  Adrián Martínez Navarro Chief Operating Officer (COO) Werkzaam bij a Meteored op een concrete manier sinds 2008, informaticus van roeping en beroep en gepassioneerd door softwareontwikkeling. Adrián vormt momenteel de ruggengraat van de bedrijfsvoering op strategisch niveau op het gebied van bedrijfsvoering en productenontwikkeling en is altijd gefocust op de ontwikkeling vanuit de visie van het team.
 • José Antonio Jiménez Pérez
  José Antonio Jiménez Pérez Chief Technology Officer (CTO) Gepassioneerd door informatica sinds kleins af aan, met een altijd op morgen gerichte blik is deze Huercalense (afkomstig uit Huércal – Overa) verbonden met de Meteoredfamilie sinds 2010. Sindsdien is hij verworden tot de spil in het web van het bedrijf, altijd op zoek naar resource-optimalisatie en zoekende naar nieuwe technologieën die het businessmodel kunnen laten groeien tot het maximale.
 • María Trinidad Ponce Martínez
  María Trinidad Ponce Martínez Hoofd administratie en financiën Bekend binnen het bedrijf als Mari Trini, en met een universitaire graad in Bedrijfskunde en Finance, en geeft al meer dan 10 jaar leiding aan de administratieve afdeling van Meteored en zij maakt del uit van het team sinds 2008. Dit heeft haar niet weten te beletten om af en toe de haar koffers te pakken om Spanje te bereizen om zich onder te dompelen in de Spaanse cultuur en natuur.
 • Marcos Molina Cano
  Marcos Molina Cano Coördinator van de Meteorologie-afdeling Marcos kwam in 2015 in dienst bij Meteored en heeft sindsdien de taak van coördinator van de meteorologie-afdeling bekleedden in harmonie met de andere afdelingen is hij nieuwe prosten aan het ontwikkelen en verbeteren, gebaseerd op de gegevens van de meteorologische modellen, satellieten en radars. Van huis uit natuurkundige, afgestudeerd aan de Universiteit van Murcia (UMU) en met een passie voor meteorologie en informatica.
 • Juan Sánchez Segura
  Juan Sánchez Segura Applicatieontwikkelaar Juan is informatica-ingenieur en is al jaren werkzaam en in het ontwikkelen van luchtkwaliteitsmodellen voor de regio Murcia, tezamen met het natuurkundige departement van de Universiteit van Murcia (UMU). Vanuit die achtergrond is hij zich, beetje bij beetje, steeds meer gaan interesseren in het wereldje van de meteorologie en is de tweede man in de meteorologie-afdeling.
 • Raquel Lorente Plazas
  Raquel Lorente Plazas Meteorologe Zij heeft haar doctoraat in de Scheikunde behaald aan de Universiteit van Murcia en haar master in de Meteorologie aan de Universiteit van Granada en zij is specialiste in atmosferische modellen. Raquel was tevens onderzoeker aan de Universiteit Notre Dame, de Universiteit van Washington en het Nationale Center voor Atmosferisch Onderzoek van de EU. In 2019, werd zij betrokken bij Meteored via een beurs van Torres Quevedo met het project ESTUMETEO waarvan het doel is het valideren en verbeteren van voorspellingsmodellen gericht op de behoeften van de gebruikers.
 • Lydia Gascó Ayala
  Lydia Gascó Ayala Full stackontwikkelaar Geboren in Castellón, maar snel teruggekeerd naar haar roots in Murcia, waar ze al snel, en per toeval, in aanraking kwam met Meteored alwaar ze al snel een onderdeel werd van het team in 2009. Tezamen met Meteored heeft zij geleerd en is zij gevormd zonder te weten dat daar haar passie lag. Zij houdt ervan om tijd door te brengen met haar familie, te reizen en als zij de kans schoon ziet, ontsnapt zij van alles om naar het geluid van de zee te luisteren.
 • Isabel Martínez López
  Isabel Martínez López Webontwikkelaar en landenmanager Geboren in Frankrijk en opgeleid aan de Universiteit Claude Bernard – Lyon, is Isabel onderdeel geworden van Meteored in 2013. Gespecialiseerd in webdesign heeft haar verscheidenheid haar gebracht tot de functie van coördinator van de landenmanager van Meteored alsmede als landenmanager bij Tameteo.
 • Cati Pelegrín González
  Cati Pelegrín González Webcoördinator en SEO Informatica-ingenieur met een masteropleiding in SEO, Cati is begonnen bij Meteored in 2014 als webontwikkelaar. Momenteel is zij verantwoordelijk voor de publiciteitstaken, SEO-en zoekmachineoptimalisatie, en bovendien als coördinator van het webteam. Non-conformiste en detail georiënteerd, helpt zij haar team met haar ervaring, verantwoordelijkheidsheidsgevoel en vrouwelijke touch.
 • Juan Carlos Martínez Expósito
  Juan Carlos Martínez Expósito Webontwikkelaar Afgestudeerd in de Informatica en met een grote passie voor de wereld van het softwaredesign. Momenteel maakt hij deel uit van het team van webdiensten en -ontwikkeling, ondersteunt hij het team met zijn kennis en ervaring op het gebied van kennistechnologie, webtechnologieën en de ontwikkeling van de Meteoredproducten.
 • Juan Pedrosa Pérez
  Juan Pedrosa Pérez Webontwikkelaar Informaticus van beroep en roeping. Juan houdt ervan om nieuwe ideeën die opduiken in de informatiewereld zich aan te leren. Na jaren in de consultantswereld, is hij bij Meteored begonnen in 2017, waar hij zich heeft ontwikkeld en zich heeft gestort op de wereld van de meteorologie. Momenteel houdt hij zich bezig met het geven van ondersteuning voor de nieuwssectie voor de verschillende portalen.
 • Juan Diego González Ramos
  Juan Diego González Ramos Webontwikkelaar Recentelijk afgestudeerd als informaticus en begonnen bij Meteored om zich te kunnen blijven ontwikkelen en verbeteren. Hij is begonnen als hulp bij de geolocalisatie-afdeling en is sindsdien verslaafd aan de meteorologie. Zijn belangrijkste drijfveer is het blijven werken aan de meeste precieze voorspellingen voor elke gebruiker in zijn of haar plaats.
 • Diego Jesús Ramos Rodríguez
  Diego Jesús Ramos Rodríguez Webontwikkelaar Geboren in Vera, Almería, had Diego al vroeg een toekomst in de wereld van de informatica in gedachten. Daarom, na het behalen van zijn studie, was het logisch dat zijn toekomst in de informatica zou gaan liggen. Daarom, na het behalen van zijn Ingenieurstitel aan de universiteit van Granada besloot hij zich toe te wijden aan Meteoredproject om zo te kunnen blijven leren als webontwikkelaar.
 • Pedro Marín Álvarez
  Pedro Marín Álvarez Coördinator Apps Onderdeel van de Meteoredfamilie sinds 2013. Technische Ingenieur in de Informatica, behaald aan de Universiteit van Granada. Verslaafd aan de groene Android sinds 2011. Onophoudelijk voorvechter voor Clean Code en effectieve algoritmen. Proberende zich op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van interfacedesign. Vastberaden om de toegankelijkheid en gebruikerservaringen te verbeteren.
 • José Miguel Pérez Caballero
  José Miguel Pérez Caballero Coördinator iOS Apps Informatica-ingenieur, bij Meteored actief sinds 2013 belast met de iOS-apps. Dit alles is begonnen in zijn kindertijd met een Spectrum. De informatica, en in het bijzonder het programmeren, is begonnen als een hobby. In zijn studententijd kocht hij zijn eerste iMac en is sindsdien Applefan. Ondersteunt het team met zijn kennis van het ontwikkelen van iOS-, Swift en Diversionplatforms.
 • Alejandro Vicente Millán
  Alejandro Vicente Millán Ontwikkelaar mobiel Alejandro, afgestudeerd in de Informatica, met een minor in Softwareengineering van de Universiteit van Almeria, is gespecialiseerd in mobiele en is sinds 2016 werkzaam in de applicatie-afdeling van Meteored, in eerste instantie als Android-ontwikkelaar en momenteel als iOS-ontwikkelaar.

Internationaal redactieteam

Meteored is, dankzij een internationaal redactieteam, gestationeerd op meerdere plekken wereldwijd. Onze meteorologische experts en redactiechefs tezamen met hun teams, houden ons op de hoogte van alle actualiteiten gerelationeerd aan het weer in de diverse landen én in verschillende talen.

Redactie Spanje

 • José Antonio Maldonado
  José Antonio Maldonado
 • Juan José Villena
  Juan José Villena
 • Francisco Martín León
  Francisco Martín León
 • Jose Miguel Viñas
  Jose Miguel Viñas
 • Samuel Biener
  Samuel Biener
 • Marc Redondo
  Marc Redondo
 • Fernando Llorente
  Fernando Llorente
 • Maider Rodríguez
  Maider Rodríguez
 • Pedro Gavidia
  Pedro Gavidia
 • Natacha Payà
  Natacha Payà
 • Carolina Morán
  Carolina Morán
 • Victor González
  Victor González
 • Beatriz Hervella
  Beatriz Hervella
 • Daniel Santos Muñoz
  Daniel Santos Muñoz
 • David Ruiz
  David Ruiz
 • Toni Rubio
  Toni Rubio
 • Joan Boscà
  Joan Boscà

Redactie México

 • Juan Antonio Palma
  Juan Antonio Palma
 • José Martín Cortés
  José Martín Cortés
 • Úrsula Pamela García
  Úrsula Pamela García
 • Martha Llanos Rodríguez
  Martha Llanos Rodríguez
 • Omar Payan Quinto
  Omar Payan Quinto

Redactie Frankrijk

 • Marc Hay
  Marc Hay
 • Virginie Hilssone
  Virginie Hilssone
 • Clément Meirone
  Clément Meirone
 • Guillaume Woznica
  Guillaume Woznica
 • Johanna Castelle
  Johanna Castelle

Redactie Italië

 • Lorenzo Pasqualini
  Lorenzo Pasqualini
 • Marco Virgilio
  Marco Virgilio
 • Luca Lombroso
  Luca Lombroso
 • Michele Conenna
  Michele Conenna
 • Daniele Ingemi
  Daniele Ingemi
 • Natalia Cristiano
  Natalia Cristiano
 • Ivonne Carpinelli
  Ivonne Carpinelli
 • Luca Ciceroni
  Luca Ciceroni

Redactie Portugal

 • Alfredo Graça
  Alfredo Graça
 • Teresa Abrantes
  Teresa Abrantes
 • Mónica Barbosa
  Mónica Barbosa
 • Lidia Magno
  Lidia Magno
 • João Tomás
  João Tomás
 • Joana Campos
  Joana Campos
 • Carlos Tavares
  Carlos Tavares

Redactie Argentina

 • Christian Garavaglia
  Christian Garavaglia
 • Enzo Campetella
  Enzo Campetella
 • Marina Fernández
  Marina Fernández
 • Leonardo De Benedictis
  Leonardo De Benedictis
 • Cindy Fernández
  Cindy Fernández

Redactie Brazil

 • Tiago Robles
  Tiago Robles
 • Paola Bueno
  Paola Bueno
 • Carolina Barnez
  Carolina Barnez
 • Davi Moura
  Davi Moura
 • Bruno César Capucin
  Bruno César Capucin
 • Rafaela Freitas
  Rafaela Freitas
 • Piter Scheuer
  Piter Scheuer

Redactie Duitsland

 • Johannes Habermehl
  Johannes Habermehl
 • Anneliese Lunkenheimer
  Anneliese Lunkenheimer
 • Leon Beurer
  Leon Beurer
 • Daniela Aragón
  Daniela Aragón
 • Thomas Dengfurt
  Thomas Dengfurt
 • Tim Weingärtner
  Tim Weingärtner

Redactie Verenigd Koninkrijk

 • Clarissa Wright
  Clarissa Wright
 • John Kealy
  John Kealy
 • Phil Rosenberg
  Phil Rosenberg
 • Catherine Early
  Catherine Early
 • Josephine Cobden
  Josephine Cobden
 • Ioana Colfescu
  Ioana Colfescu
 • Susie Wright
  Susie Wright

Redactie Chili

 • Viviana Urbina
  Viviana Urbina
 • Reina Campos Caba
  Reina Campos Caba